Hubungi Kami Melalui WhatsApp
Auto Huren Bali, Auto Huren Bali Met Chauffeur Auto Huren Bali, Auto Huren Bali Met Chauffeur

Auto Huren Bali Met Chauffeur

Auto Huren Bali Met Chauffeur - Wil je meer van Bali zien?. De meeste toeristen laten hun reis organiseren door een reisorganisatie in Nederland of op Bali. Anderen willen liever zelf hun reis samenstellen en plannen, en kiezen ervoor om voor een langere periode een auto huren Bali met chauffeur.

Zeven dingen waar je op moet letten bij het huren van een auto met chauffeur op Bali.

  1. Auto Huren Bali Mét chauffeur

Op Bali is het gebruikelijk om een auto met chauffeur te huren. Het komt zelden voor dat autoverhuurbedrijven alleen een auto verhuren. Alleen in gebieden als Bali kunnen toeristen terecht voor een huurauto zonder chauffeur.

Bij een aantal autoverhuurbedrijven kun je met je credit card betalen. Maar in de meeste gevallen wordt huurders gevraagd het bedrag contant te voldoen. Huur je een auto zonder chauffeur, dan kan huurders worden gevraagd hun identiteitsbewijs (paspoort) te overhandigen als borg. Bij autoverhuurbedrijven als Hertz, Avis etc. kun je betalen met je credit card.

  1. Grote of kleine auto?

Een populaire huurauto is de Toyota Avanza en Suzuki APV. Bijna alle autoverhuurbedrijven in op Bali hebben deze auto's in hun aanbod opgenomen. Dat is niet zonder reden, want de Avanza en de Suzuki APV zijn zuinige auto's en kunnen het grillige landschap op Bali met gemak aan. De auto's zijn middelgroot en ruim genoeg om vier mensen (inclusief chauffeur) te vervoeren, met bagage.

Je kunt natuurlijk ook een wat grotere auto huren, maar deze verbruikt automatisch ook meer brandstof. Ook zullen de wat grotere auto's moeite hebben om zich door smalle straatjes te wringen. Als je met meerdere mensen reizen moet je dan deze grotere auto hebben.

Wil je lange afstanden afleggen, dan is het beter om geen sedan te huren. De conditie van de wegen op Bali is onvoorspelbaar. En in het regenseizoen komt het helaas vaak voor dat wegen onderlopen. Het is fijner als je in dit soort situaties voor een wat grotere auto hebt gekozen.

  1. Prijzen

De prijs van de auto huren Bali met chauffeur hangt onder meer af van het type auto dat je huurt en de huurperiode. Voor een grote auto, betaal je meer dan voor een kleine auto. Voor een langere huurperiode kun je het autoverhuurbedrijf vragen om je een speciale prijs te geven. Hou er rekening mee dat er voor het gebruik van de huurauto buiten de stad, meestal andere tarieven gelden.

Vergeet het autoverhuurbedrijf niet te vragen of de brandstof in de prijs zit inbegrepen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Huur je de auto met chauffeur voor rondreis Bali in een langere periode, dan is het verstandig om te vragen of de huurpijs inclusief of exclusief de dagvergoeding voor de chauffeur (accommodatie, maaltijden etc. voor de chauffeur) is.

  1. Dagvergoeding

Meestal zit de dagvergoeding voor de chauffeur in de prijs inbegrepen. Is dat niet het geval, dan betekent dat dat jij voor de accommodatie en de maaltijden moet zorgen. Veel hotels hebben speciale kamers beschikbaar voor chauffeurs. Deze zijn goedkoper dan de gastenkamers.

Voor de maaltijden geef je de chauffeur geld om zelf ergens wat eten te kopen. Dit kun je bijvoorbeeld doen voordat je ergens stopt om de maaltijd te nuttigen. Terwijl jij van je maaltijd geniet, zoekt de chauffeur elders een plekje om zijn maaltijd te nuttigen.

  1. Fooi

Een fooi geven is niet verplicht, maar wel gewenst. Het op Bali gebruikelijk de chauffeur een fooi te geven. Je kunt dat bijvoorbeeld doen nadat de chauffeur je bij je eindbestemming heeft gebracht, dus aan het einde van de huurperiode. Het geven van fooi is als het ware een bedankje voor de geboden diensten. Het is een teken van respect. Hoeveel fooi je de chauffeur wilt geven, bepaal jij zelf.

  1. Rijtijden

Ook chauffeurs hebben rust nodig. Laat hem niet te lang doorrijden. Maak na twee uur rijden een ruststop. Maak het ook niet al te laat. Een goed uitgeruste chauffeur is immers veiliger voor jezelf en voor andere weggebruikers.

  1. Rijstijl

Wanneer je vindt dat de chauffeur gevaarlijk rijdt, laat het hem dan alstublieft ook weten. Rijdt de chauffeur te hard, rijdt hij roekeloos, of zit hij met zijn gedachten ergens anders dan op de weg, geef dit dan ook aan. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de chauffeur moe is en jou niet durft te laten weten dat hij eigenlijk een rustpauze wil inlassen. Goede communicatie tussen jou en de chauffeur is zeer belangrijk.