Home » Bali Toeristische Informatie » Bali Rijstvelden Jatiluwih | Prachtige Landschap van Rijst Terras met Frisse Sfeer Eromheen

Bali Rijstvelden Jatiluwih | Prachtige Landschap van Rijst Terras met Frisse Sfeer Eromheen

Bali Rijstvelden Jatiluwih

Bali Rijstvelden Jatiluwih, Jatiluwih Rijstvelden, Mooiste Rijstvelden Bali, Jatiluwih Rijstvelden Unesco, Unesco Rijstvelden Bali.

Jatiluwih, biedt het prachtige landschap van rijst terras met frisse sfeer eromheen. De naam Jatiluwih komt van twee woorden ‘Jati en Luwih’. Jati betekent “echt” en Luwih betekent “goed” of “mooi. Het adembenemende panorama van rijstterras”sen met Mount Batukaru op de achtergrond is één van de meest interessante landschappen op Bali. Dit maakt Jatiluwih één van de bekendste toeristische bestemmingen op Bali. De Indonesische overheid heeft Jatiluwih dan ook aangewezen als Tourist Destination.

Het dorp ligt op een hoogte van 700 meter boven de zeespiegel, waardoor de lucht relatief koud en fris aanvoelt.

De overheid heeft de Jatiluwih opgenomen als plattelandsbestemming voor het toerisme, om meer bezoekers te trekken.

Jatiluwih wordt continu verbeterd en ontwikkeld, maar de belangrijkste troef blijft de prachtige natuur met een unieke sfeer en een prachtige uitzicht op de rijstterrassen.

Dit zijn de belangrijkste attracties voor toeristen om het plaatsje te bezoeken. In Jatiluwih worden er ook unieke religieuze ceremonieën gehouden in de Subak tempel, speciaal dag van de Balinese kalender.
Volgens de lokale Balinese bevolking gelooft men, dat Subak tempel het centrum is om hun God van de Landbouw (Den Godin Sri) te aanbidden en met religieuze ceremonies om een rijke rijstoogst te vragen.

Jatiluwih is opgenomen in de beroemde tourroute “Bali Rijstvelden Tour“. De route naar Jatiluwih is mooi met spectaculaire vergezichten op koffie- en cacaoplantages, kokosnootpalmen, rambutan-, bananen- en mangobomen.

De rijstvelden worden wereldwijd gewaardeerd en ze zijn toegevoegd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De panorama’s vanaf de smalle, kronkelende 18 km lange weg naar Jatiluwih illustreren, waarom deze rijstvelden genomineerd zijn als Werelderfgoedlijst. In Jatiluwih kan je schitterende panorama foto’s nemen van de omgeving. Deze streek wordt de rijstschuur van het eiland genoemd. Bijna iedereen hier betrokken in de landbouw. Veel van de oude tradities worden nog steeds onderhouden, je ziet er boeren hun gebied met water buffels bewerken.

Het is tevens de enige plek ter wereld waar drie rijstoogsten per jaar plaatsvinden. Overal waar je kijkt, zie je de groene rijstvelden en rijst terrassen, gecombineerd met hoge bergen en bossen.

Een tripje naar Jatiluwih kan worden gecombineerd met een bezoek aan Tanah Lot Tempel, Tabanan traditioneel mark ten ook Sangeh apenbos. Onderweg staan verschillende eethuisjes, waar het met een prachtig uitzicht goed (rijst) eten is.

U kunt ook excursies Bali Nederlandse gids met Bali Rondreis om het ehcte Bali met onze ervaren gids Bali ontdekken.

# Share this information with your friends

No comments yet

Please write your comments

Your email will not be published. Fields marked with an asterisk (*) are required.

Your Comment*Your Name* Email Address* Your Website

Contact Us

If you have any questions, please contact us.