Hubungi Kami Melalui WhatsApp
Excursies Zuid Bali, LEUK! Excursie Bali, Excursies Bali Nederlandse Gids Excursies Zuid Bali, LEUK! Excursie Bali, Excursies Bali Nederlandse Gids

Excursies Zuid Bali

Excursies zuid Bali is een uitgebreide Bali excursie met een bezoek aan Uluwatu tempel, de GWK beeld, Jimbaran vissr dorp om het zuiden van Bali te ontdekken.

Op excursies zuid Bali van Bali Rondreis bezoeken wij eerst het eiland serangan om schildpaden om Turtle Conservation and Educations Centre (kortweg: TCEC). Dit ligt op het eilandje Serangan en is verbonden door een brug met het vasteland. Het TCEC wordt gesteund door het WWF, de gouverneur van Bali, de burgemeester en autoriteiten van Denpasar, de Provinciale "Nature Resources Conservation Agency" en de lokale gemeenschap.

De aandacht gaat niet alleen uit naar de schildpadeieren, maar ook naar gekwetste schildpadden, die gevonden worden in vissersnetten of gewond zijn door boten. Deze zeeschildpadden worden extra liefdevol en dier- en natuurvriendelijk verzorgd.

GWK is hoger dan de Liberty

Van Serangan rijden wij verder naar Garuda Wisnu Kencana, of kortweg GWK, is de naam van een cultureel park op de heuvelachtige schiereiland op de zuidkust van Bali, niet ver van Jimbaran op de heuvel Bukit Ungasan. Het Cultureel Park ligt ongeveer 263 meter boven zeeniveau, wat resulteert in een spectaculair uitzicht op het eiland en de oceaan.

Er bevindt zich hier een standbeeld van Wisnu (Vishnu) standbeeld, wat het enige is in zijn soort op het hele eiland. Een ander beeld dat de moeite waard is om foto's te maken is het beeld van de mythische vogel Garuda. De geschiedenis van het park gaat terug in 1992, toen het idee opkwam om hier een wereldbekende toeristische bestemming op Bali te maken. Het cultureel park is uitgegroeid tot één van de favoriete plekken op Bali voor kunst- en culturele optredens, tentoonstellingen en conferenties.

Vervolgens rijden wij naar de zuidelijkste punt van Bali om Uluwatu Tempel te bezoeken. De Uluwatu Tempel is één van de laatst gebouwde tempels en ligt op de klif van Bali met een schitterend uitzicht over de Indiaanse Oceaan. De tempel is gebouwd in de 11e eeuw en ligt zo'n 80 meter boven zee.

Het is een van de belangrijkste zeetempels van Bali. Met name de reliëfs aan weerszijden van de gespleten poort zijn beroemd. Deze 'vleugels' bewaken de tempel. Op de tweede binnenplaats is Ganesha, de olifantsgod, te zien. Een deel van de tempel mag niet betreden worden, alleen voor de Balinezen met bepaalde ceremonies. Blote benen is niet toegestaan, dus geen korte broek, of neem een sarong mee.

De lunch kunnen jullie in de omgeving van Uluwatu doen

Na de lunch worden jullie naar Blue Point Strand Bali gebracht. Het strand bevindt zich aan de Bukit Peninsula, het Lokale strand is Suluban Beach. Je zou zeggen een perfecte plaats voor toeristen om zich op te hopen, maar niets is minder waar. Wil je namelijk naar het bijzondere Blue Point Beach, dan moet je goed opletten. Als je niet van het bestaan weet van dit strand, dan zal je dit strand misschien wel helemaal niet bezoeken. Nadat je de trap naar dit paradijs gevonden hebt, moet je eerst nog een aantal trappen naar beneden omdat het strand zich onder klif bevindt. Dit wordt meestal over het hoofd gezien door toeristen.

Als je eenmaal deze parel gevonden hebt, is het pas echt genieten geblazen. Het is een klein strand dat zeer geschikt is om te zwemmen, snorkelen, in de kliffen te klimmen en om natuurlijk lekker te genieten van de mooie omgeving.

Jimbaran Viiser Dorp

Jimbaran ligt nèt ten zuiden van de luchthaven en Kuta. Dit was vroeger een echte uithoek van Zuid-Bali. Het was slechts een klein vissersdorpje met een dagelijkse markt. Dat alles begon te veranderen in de jaren 1980 en Jimbaran is nu de thuisbasis van een aantal wereldklasse 5 sterren strandhotels, plus een paar meer middenklasse hotels resorts.

Jimbaran Bay heeft één van de beste stranden van Bali. Het zand is fijn en wit, en het kalme water maakt het zeer geschikt om te zwemmen, zowel voor kinderen als volwassenen. Het zuidelijke puntje van het strand dichtbij de Four Seasons Resort is de stilste, maar het hele strand is zeer aangenaam. Je kunt het best om ca. vijf uur plaats nemen in één van de restaurants op het strand, eten en drinken bestellen en genieten van de romantische zonsondergang, terwijl u wacht op uw bestelling. De zonsondergangen in Jimbaran zijn erg mooi.

Er is een traditionele vismarkt aan de noordkant van de baai, direct aan het strand. De vangst komt hier elke ochtend aan land. En de klanten zijn meestal de opkopers van de beste restaurants op Bali. Allerlei vis en schaaldieren zijn er te koop. Het is ook mogelijk om de gekochte ter plekke te laten bereiden door een van de vele “restaurantjes” op de vismarkt.

Na het genieten van de zonsondergang gaan wij terug naar het hotel.

 

Excursies Zuid Bali Route:
  • Turtle Conservation and Educations Centre
  • Het staanbeeld van GWK
  • Uluwatu Tempel bezoeken
  • Blue Point Strand
  • Jimbaran visser dorp

 

Excursie Zuid Bali Prijs:

Excursie Zuid Bali

Vertrek

2 Personen 3 – 5 Personen 6 - 12 Personen

Inclusief

Start: 08.30, Minimale deelname: 2 personen 45 Euro / persoon 35 Euro / persoon 25 Euro / persoon
  • Moderne prive vervoer met airco
  • Nederlands sprekende gids en aparte chauffeur
  • Entreegelden
  • Parkeer kosten
  • Gratis Mineraal water

 

Excursies Bali Nederlandse Gids Boeken

U kunt ons gemakelijk bereiken via

Mail: balirondreis@gmail.com of Appen +62 812-3963-0899