Zuid Bali Excursie

BALI EXCURSIES MET NEDERLANDS SPREKENDE GIDS. WA +62 812-3963-0899, Tanah Lot Uluwatu Tour, Tanah Lot Tour, Uluwatu Kecak Dance Tour, Kecak Dans Bali.  

Tanah Lot Uluwatu Tour  is een uitgebreide Bali excursie om zuid Bali ont te dekken met  een bezoek aan twee van de meest iconische tempels op Bali.

Op Tanah Lot Uluwatu Tour, eerst bezoeken wij Taman Ayun Tempel. Taman Ayun letterlijk vertaald als "prachtige tuin" en wordt algemeen beschouwd als een van de mooiste tempels van Bali. De Taman Ayun tempel ligt in een park met bomen en vijvers, in de buurt van het dorpje Mengwi.

Pura Taman Ayun is opgericht ter verering van de vorsten uit de dynastie van Gelgel. Het is een koninklijke tempel van de keizer van Mengwi. Oorspronkelijk was de tempel in 1634 ingezegend met de naam Taman Ahyun. Het woord "Ahyun" is afkomstig van het "Hyun", wat betekent dat de tempel is gesticht in een tuin omring door water.

Na het bezoek aan de Taman Ayun tempel rijden wij verder naar Tanah Lot Tempel. De naam betekent letterlijk Aarde (Tanah) en Zee (Lot). Tanah Lot is gebouwd boven op een rots in zee. Vanwege de prachtige locatie en architectuur is het een van de meest karakteristieke tempels van Bali. Alleen bij eb kun je de eerste vijf meter van het eilandje van deze hindoetempel bereiken over een zanddam van ongeveer twintig meter lang. Daar is de grot, met naar men zegt een magische bron; er komt zoet water uit, terwijl het hele complex omringd is door zout zeewater. Deze tempel is opgedragen aan de God van de Zee.

Volgens de legende is de tempel gebouwd in de 16e eeuw door de hindoe-Javaanse priester  Danghyang Nirarta, die ooit deze plaats koos om te overnachten tijdens een reis. Hij zou met zijn magische krachten de klif met daarop de tempel in zee hebben geduwd. Door zijn sjaal te veranderen in heilige giftige slangen liet hij het heiligdom beschermen. Ook tegenwoordig worden er nog steeds rituelen uitgevoerd om deze slangen te eren.

Tanah Lot is een van de meest gefotografeerde tempels van Bali en trekt dan ook erg veel toeristen aan.

Vervolgens rijden wij naar Uluwatu Tempel, de naam betekent “Tempel van de Hoeksteen”. Deze waarschijnlijk uit de 10e eeuw stammende tempel is gebouwd bovenop een enorme rotsmuur op de meest westelijke punt van het schiereiland Bukit Badung. Voor Bali is Uluwatu een hele belangrijke tempel. Het is namelijk een van de negen publieke tempels die aan heel Bali behoren en dienen ter bescherming van het eiland.

Beroemd zijn de reliëfs aan weerszijden van de gespleten poort. Ganesha, de olifantsgod vind je op de tweede binnenplaats. Minder attractief zijn de makaken die hier rondlopen. Deze kunnen redelijk agressief zijn. Pas goed op je spullen zoals zonnebril, oorbellen of andere accessoires.

Vooral tijdens de zonsondergang heb je hier een prachtig uitzicht en rond 18.00 uur gaan wij op het complex de Kecak(apen)dans kijken.

Na de dans gaan wij terug naar het hotel

Tanah Lot Uluwatu Tour Route:
  • Bezoeken Taman Ayun Tempel
  • Tanah Lot Tempel Bekijken
  • Bezoeken Uluwatu Tempel
  • Kecak Apendans Bekijken
Tanah Lot Uluwatu Tour Prijs

Kost: EURO 40.00 / persoon (minimum 2 personen)

BOEKEN

Mail: balirondreis@gmail.com of Appen +62 812-3963-0899

Inclusief:
  • Prive excursie met Nederlands Sprekende Gids
  • Moderne auto met airco
  • Entreegelden
  • Parkeer geld
  • Mineraal water
Exclusief:
  • Lunch

 

Excursie Zuid Bali

Vertrek

2 Personen 3 – 4 Personen 5 - 12 Personen

Inclusief

Start: 08.30, Minimale deelname: 2 personen EURO 40 / persoon EURO 35 / persoon EURO 25 / persoon

Moderne prive vervoer met airco, Nederlands sprekende gids en aparte chauffeur, Entreegelden, Parkeer kosten, Gratis Mineraal water

Save

Save

Save