Rondreis Bali 4 dagen

Korte rondreis Bali 4 dagen is de ideale Rondreis Bali met prive chauffeur voor iedereen die naast een strandverblijft op Bali, iets meer willen zien van dit fantastische eiland.

Dag 01, Zuid Bali Naar Candidasa

Korte rondreis Bali 4 dagen begint vanuit uw hotel in Nusa Dua, Seminyak Kuta en sanur. We beginnen met een stop in het dorpje Batubulan. De naam van dit dorp betekent maanstein. Hier gaan wij een bezoek brengen aan een dansvoorstellingen van de beroemde Barong Dans. Deze dans is waarschijnlijk de bekendste van alle Balinese dansen. Het vertelt het verhaal van het gevecht tussen het goede (Barong) en het Kwaad (Rangda). De dansers zijn in prachtige kostuums gekleed. De dans wordt begeleid door gamelan muziek.

Hierna reizen we verder naar het dorpje Batuan om traditioneel Balinese woonerf bekijken. De volgende stop is Goa Gajah olifantengrot Tempel.

Vervolgens gaan wij verder naar de stad Klungkung. Klungkung staat bekend met het zeer oude gerechtsgebouw de Kerta Gosa uit de 17e eeuw. De Kerta Gosa was de hoogste rechterlijke instantie op het eiland. Er werden door het rechters haade en onmenselijke straffen uitgedeeld. Het plafond van dit bouwwerk is schitterende beschilderd in de wayang stijl.

Onze volgende stop is de heilige vleermuistempel de Goa Lawah. De Goa Lawah tempel is omstreeks de 11e eeuw gebouwd en in de binenste hoof van de tempel hangen en vliegen honderden vleermuizen. Voor de Balinezen zijn deze vleermuizen heilig en is het een plaats om te bidden en te offeren.

Tot slot stoppen we nog bij het traditionele dorpje Tenganan. Dit dorp is herbouwd na een uitbarsting van de vulkaan Mt Agung en is beroemd vanwege de magische dubbele ikat

Overnachting in Candidasa

Dag 02, Candidasa, Tirta Gangga, Besakih Tempel, Kintamani, Lovina

In de ochtend gaan we na het ontbijt naar Tirta Gangga. Hier brengen we een bezoek aan het Tirta Gangga Water Paleis. Het waterpaleis is gebouwd in 1948 door Anak Agung Anglurah Karangasem, de laatste koning van Karangasem. Het paleis is gebouwd op de plek van een heilige bron en bestaat uit diverse vijvers, grachten en fonteinen. In dit prachtige park, dat een oppervlakte heeft van bijna 1 hectare, kunt u heerlijk rondwandelen. U vindt hier vele prachtige beelden, die gelegen zijn in een weelderige tuin.

Later op de dag bezoeken we de Besakih, de moeder tempel van Bali. De Besakih is de grootste tempel complex van Bali.

Hierna vervolgens wij onze route naar Kintamani. Hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de krater van Lake Batur.

Via Singaraja bereiken we tot slot onze eindbestemming van vandaag Lovina

Overnachting in Lovina

Dag 03, Dolfijnen Kijken, Budhistische Tempel, Banjar warmwaterbron

Vanochtend staat u vroeg op voor een boottocht om dolfijnen te kijken. Na terugkomst kunt u in het hotel ontbijten.

Na het ontbijt bekijken we de grootste Budhistische tempel van Bali. Vervolgens gaan we naar Banjar warmwaterbron. U kunt hier even heerlijk baden want de temperatuur van het water is 38 graden. (Vergeet uw zwekleeding dus niet)

Hierna wordt u teruggebracht naar het hotel in Lovina. De rest van de dag kunt u zelf genieten

Dag 04, Gitgit waterval, Ulundanu Tempel, Jatiluwih Rijstvelden

Na het ontbijt rijden we eerst naar Gitgit waterval. Een van de mooiste waterval op Bali.

Hierna gaan we verder naar Bedugul om Ulundanu Beratan Tempel bekijken. Deze tempel is gewijd aan de Godin Dewi Danu, de godin van het water. Het complex is gebouwd in de 17e eeuw door de koning van Mengwi koninkrijk.

Vervolgens rijden we verder naar Jatiluwih, waar u een uitzonderlijk zicht heeft op de schitterende rijstterrassen.

Hierna wordt u teruggebracht naar uw hotel in Sanur, Kuta of Nusa Dua. Laat in de middag zullen we hier arriveren. Hier eindigt uw 4 daagse rondreis op het eiland Bali.

Korte rondreis Bali 4 dagen prijzen

Korte Rondreis Bali 4 Dagen
Vertrekken
Prijs Per Persoon
Inclusief
Vertrekken om 08.30 van het hotel in zuid Bali
248 EURO per persoon
  • Moderne auto met airco
  • Nederlands sprekende prive chauffeur / gids
  • Entreegelden
  • Overnachten in Candidasa (1 nacht) en in Lovina 2 Nachten
  • Dolfijnen tochten
  • Mineraal water