Java Bali Individuele Rondreis

Java Bali Reizen, Java Bali Rondreis, Java Bali Reis, Java Bali Rondreis Individueel, Java Bali Rondreis Tour, Rondreis Java Bali Zonder Vlucht, Vakantie Rondreis Java Bali, Individuele Rondreis Java En Bali, Prive Rondreis Java En Bali

Java Bali individuele rondreis Vanaf Jogjakarta

Voor veel reizigers is de ‘Gordel van Smaragd’ de mooiste archipel ter wereld. Op Java Bali individuele rondreis bezoek je het minder toeristische plaats van Java. Je kunt de werkende Ijen vulkaan beklimmen. Je bezoekt culturele bezienswaardigheden, je ziet schildpadden hun eieren op het strand leggen en je kunt wandelen tussen de imposante rijstterrassen. Het reistempo is laag, zodat je optimaal deze Indonesische ‘parels’ leert kennen.

 

Voor veel reizigers is de ‘Gordel van Smaragd’ de mooiste archipel ter wereld. Op Java Bali individuele rondreis bezoek je het minder toeristische plaats van Java. Je kunt de werkende Ijen vulkaan beklimmen. Je bezoekt culturele bezienswaardigheden, je ziet schildpadden hun eieren op het strand leggen en je kunt wandelen tussen de imposante rijstterrassen. Het reistempo is laag, zodat je optimaal deze Indonesische ‘parels’ leert kennen.

Java Bali individuele rondreis vanaf Jogjakarta dag tot dag programma

Dag 1 Aankomts In Jogjakarta

U wordt door onze nederlands sprekende chauffeur van de luchthaven of trein station ogehaald.

Overnachten In Jogjakarta

Dag 2 Jogja Stad Tour en Borobudur Tempel

U begint met een stadstour door Yogyakarta, met onder andere een bezoek aan het paleis van de Sultan, uit 1756, dat ook wel de ’Kraton’ wordt genoemd gevolgd door een bezoek aan Kota Gede ,waar voorwerpen en sieraden van zilver gemaakt en verkocht worden en daarna naar een wijkje waar U de batik cultuur te zien krijgt. (kleding en schilderijen met de hand gemaakt op de traditionele manier)

In de middag volgt een bezoek aan de Borobudur. De Borobudur is het bekendste monument van Indonesië uit de 8e-eeuw. U zult beslist onder de indruk zijn van het tegen een heuvel aangebouwde, op tien terrassen gelegen ‘bedevaartscomplex’, eens het slachtoffer van onder meer aardbevingen, zon, regen en beeldenstormen. De Borobudur is thans een beschermd UNESCO monument.

Overncahten In Jogjakarta

Dag 3 Van Jogja Naar Kediri Oost Java

De dag begint met een een bezoek aan het hindoetempelcomplex Prambanan. De indrukwekkende hindoetempel Prambanan is een gigantisch tempelcomplex waar over de ontstaansgeschiedenis verschillende verhalen de ronde doen. Aansluitend reist u naar Kediri Oost Java. Op de weg gaat u langs heel mooie natuur van de Bergen rijden.

Overnachten In Kediri

Dag 4 Van Kediri naar Bromo

U rijdt via een lange maar fraaie route langs plantages en rijstvelden naar Bromo met onderweg verschillende fotostops.

Overnachten In Bromo

Dag 5 Zonsopgang Over De Bromo

Om vier uur per jeep inhet pikkedonker naar het hooggelegen uitzichtspunt te rijden voor de zonsopgang over Bromo. Niemand wild it waanzinnige foto moment missen, dus je staat hier bepaald niet alleen. Zoek een rustig plekje en om het moment dat de zon op komt.

De Bromo staat niet voor niets hoog op het verlanglijstje van elke Indonesie Vakantie: met een mooie zonsopgang levert dit uitzichtpunt absolut spectaclaire foto’s op! Daarna dealt de jeep af naar de voet van de Bromo zelf.

Als je het leuk vind kun je stukje op een pony rijden(lokaal aan de pony eigenaar te betalen). Helaas moet je de enorme uitgehakte trap naar de top van de Bromo echt zelf doen. Boven gekomen kijk je in de stomende krater van de Bromo vulkaan. Voorzichtig aan, want er zijn geen veiligheidshekken op dit natuurwonder.

Terug in het hotel opwarmen bij het ontbijten en rijden wij verder naar malang. Onderweg bezoeken wij nog thee plantage in Wonosari.

Overnacten In Malang.

Dag 7, Malang Stad Tour

Malang was in de 18e eeuw het centrum van de Javaanse koffieproductie. U kunt bijvoorbeeld in Malang een bezoek brengen aan de Pasar Besar en Pasar Bunga, twee bekende markten in Malang. Bij het alun-alun plein liggen mooie gebouwen en winkels. In het Mata Hari winkelcentrum kunt u goed terecht om souvenirs te kopen. Erg leuk is een bezoek aan het Toko Oen Restaurant, dit oude restaurantje is erg populair, vooral bij Nederlanders. De inrichting is sinds de koloniale periode nauwelijks veranderd. Ook de vogeltjesmarkt en de plaatselijke katholieke kerk kunt u bezoeken.

Overnachten In Malang

Dag 8, Van Malang Naar Kalibaru

Na het ontbijt vertrekken we naar Kalibaru een gebied met veel plantages, zoals koffie, rubber en cacao.

Overnachting is in één van de gastenverblijven van de plantage. Koffie, rubber, nootmuskaat; het komt allemaal uit dit gebied. De accommodatie is eenvoudig, maar de locatie is authentiek.

Dag 9, Van Kalibaru naar Sukamade

Na het ontbijt rijden wij naar Meru Betiri Natuur reservaat. Wij rijden circa 5 uur lang de jungle en de rivier over te stekken. Wij gaan de koffie, cacao en rubber plantage bekijken. Wij maken een paar stoppen om de locale mensen aan het werk te bekijken.

Wij komen in Sukamade namiddag. Dan heft u een tijdje om te rusten.

Na de diner gaan wij naar het strand om de schildpaden aan het eiren probieren te bekijken. Dat gebeurt meestal rond 20.00 tot 14.00 midden de nacht.

Na dat brengen wij u naar het hotel terug.

Overnachten in Sukamade.

Dag 10, Van Sukamade naar Banyuwangi

Na het ontbijt gaan wij weer naar het strand om schildpadje naar de zee terug te brengen.

Op de wg naar Banyuwangi bezoeken wij nog rubber fabriek. Op de weg bezoeken wij nog de grotste visser dorp in Oost java Muncar.

Overnachten in Banyuwangi

Dag 11, Ijen Trekking

‘s Ochtends vroeg naar het startpunt voor dewandeling naar de krater van de Ijen Vulkaan. Boven aan de berg gekomen is het wandelpad de berg op envoudig te volgen, maar best wel steil

Onderweg komt u sulfaat verzamelaars tegen. Ze zijn trots op hun zware werk en vinden het da nook vaak prima dat jee een foto van hun maakt. Middels je locale gids kun je een praatje met hen maken. Boven aan de top zie je vaak geen hand voor ogen door de stoom en dan ben je wel blij dat iemand de weg kent.

Na dat gaan wij terug naar de auto en dan rijden wij verder naar het Hotel

Overncahten In Banyuwangi

Dag 12, Van Banyuwangi naar Bali

Vandaag is de laatste dag. Na het ontbijt rijden wij vereder naar Bali. Wij gaan eerst met de boot varen. Van Gilimanuk wordt u naar de volgende bestemmin gebracht (Pemuteran, Lovina of direct naar het zuiden van Bali)

Eind van het programma Java Bali individuele rondreis.

Prijsindicatie

Vanaf € 990 per persoon bij 2 personen

Inbegrepen

Alle hotelovernachtingen in middenklasse hotels inclusief ontbijt, auto met chauffeur op Java 8 dagen, entreegelden bezienswaardigheden, tol en parkeergelden, open jeep van Wonosari naar Bromo op dag, nachttrekking Ijen met jeep en lokale gids, ferry van Java naar Bali

Niet inbegrepen

vliegtickets, optionele activiteiten, entreegelden bezienswaardigheden, camera/video fees, fooien, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven

Let op: de hierboven genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen en het aantal personen waarmee u reist, kan het tarief voor vervoer en verblijf soms lager of hoger uitvallen.