Rondreis Oost Java Bali

Goedkope Rondreis Java Bali, Rondreis Indonesie Java Bali, Individuele Rondreis Indonesie Java Bali, Rondreis Java Bali 3 Weken, Rondreis Java Bali Zelf Samenstellen

De minst dichtbevolkte Javaanse provincie is Oost-Java. Het is een wilde regio met duizelingwekkende bergtoppen, rokende vulkanen en ongerepte plaatjes. Er liggen aantrekkelijke plaatsen. Voor de meeste bezoekers heeft Oost-Java een ruige aantrekkingskracht door de vulkanen en prachtige landschappen.

Het gebied rondom de Bromo is onmiskenbaar een hoogtepunt, maar het Ijen Plateau komt er minimaal bij in de buurt met een adembenemend kratermeer, mooie wandelingen en veel minder toeristen. Geloof ons, deze bijzondere reis zal u nog lang heugen! Onze avontuurlijke reis over Oost-Java is een absolute aanrader tijdens uw rondreis door Indonesië!

 

 

 

De minst dichtbevolkte Javaanse provincie is Oost-Java. Het is een wilde regio met duizelingwekkende bergtoppen, rokende vulkanen en ongerepte plaatjes. Er liggen aantrekkelijke plaatsen. Voor de meeste bezoekers heeft Oost-Java een ruige aantrekkingskracht door de vulkanen en prachtige landschappen.

Rondreis Oost java Bali Vanaf Surabaya Dag tot Dag Programma

Dag 1, Transfer Van Surabaya naar Bromo

Uw privé-chauffeur en desgewenst Nederlands sprekende gids halen u af van de luchthaven van Surabaya. Wij rijden ongeveer 3 uur naar Bromo. Na middag kunt u lekker rusten in het hotel of langs de kmapoeng lopen

Overnachten in de omgeving van Bromo

Dag 2 Zonsopgang Over De Bromo

Ochtendstond heeft goud in de mond. Bijna letterlijk want het vroege opstaan, gevolgd door een rit van ongeveer 40 minuten met een 4×4, worden hopelijk beloond met een onvergetelijke gouden zonsopkomst. Vanaf een 2770 meter hoogte heb je ook een adembenemend uitzicht op de krater van de Bromo vulkaan en de wijde omgeving.

Hierna ga je per jeep verder en verken je de caldera naast de vulkaan, doorgaans ligt deze in de ochtend nog vol met mist. Daarna is het een ritje van 25 minuten te paard naar de trap, die leidt naar de kraterrand van de nog altijd actieve Bromo vulkaan (2329 meter hoog). Hierna terug naar het hotel voor het ontbijt.

Rond half 9 is de check-out en ga je verder naar malang. Onderweg bezoeken wij nog thee plantage in Wonosari.

Overnacten In Malang.

Dag 3, Malang Stad Tour

Malang was in de 18e eeuw het centrum van de Javaanse koffieproductie. U kunt bijvoorbeeld in Malang een bezoek brengen aan de Pasar Besar en Pasar Bunga, twee bekende markten in Malang. Bij het alun-alun plein liggen mooie gebouwen en winkels. In het Mata Hari winkelcentrum kunt u goed terecht om souvenirs te kopen. Erg leuk is een bezoek aan het Toko Oen Restaurant, dit oude restaurantje is erg populair, vooral bij Nederlanders. De inrichting is sinds de koloniale periode nauwelijks veranderd. Ook de vogeltjesmarkt en de plaatselijke katholieke kerk kunt u bezoeken.

Overnachten In Malang

Dag 4, Van Malang Naar Kalibaru

Na het ontbijt vertrekken we naar Kalibaru een gebied met veel plantages, zoals koffie, rubber en cacao.

Overnachting is in één van de gastenverblijven van de plantage. Koffie, rubber, nootmuskaat; het komt allemaal uit dit gebied. De accommodatie is eenvoudig, maar de locatie is authentiek.

Dag 5, Van Kalibaru naar Sukamade

Na het ontbijt rijden wij naar Meru Betiri Natuur reservaat. Wij rijden circa 5 uur lang de jungle en de rivier over te stekken. Wij gaan de koffie, cacao en rubber plantage bekijken. Wij maken een paar stoppen om de locale mensen aan het werk te bekijken.

Wij komen in Sukamade namiddag. Dan heft u een tijdje om te rusten. Na de diner gaan wij naar het strand om de schildpaden aan het eiren probieren te bekijken. Dat gebeurt meestal rond 20.00 tot 14.00 midden de nacht.

Na dat brengen wij u naar het hotel terug.

Overnachten in Sukamade.

Dag 6, Van Sukamade naar Banyuwangi

Na het ontbijt gaan wij weer naar het strand om schildpadje naar de zee terug te brengen.

Op de wg naar Banyuwangi bezoeken wij nog rubber fabriek. Op de weg bezoeken wij nog de grotste visser dorp in Oost java Muncar.

Overnachten in Banyuwangi

Dag 7, Ijen Trekking

‘s Ochtends vroeg naar het startpunt voor dewandeling naar de krater van de Ijen Vulkaan. Boven aan de berg gekomen is het wandelpad de berg op envoudig te volgen, maar best wel steil

Onderweg komt u sulfaat verzamelaars tegen. Ze zijn trots op hun zware werk en vinden het da nook vaak prima dat jee een foto van hun maakt. Middels je locale gids kun je een praatje met hen maken. Boven aan de top zie je vaak geen hand voor ogen door de stoom en dan ben je wel blij dat iemand de weg kent.

Na dat gaan wij terug naar de auto en dan rijden wij verder naar het Hotel

Overncahten In Banyuwangi

Dag 8, Van Banyuwangi naar Bali

Vandaag is de laatste dag. Na het ontbijt rijden wij vereder naar Bali. Wij gaan eerst met de boot varen. Van Gilimanuk wordt u naar de volgende bestemmin gebracht (Pemuteran, Lovina of direct naar het zuiden van Bali)

Eind van het programma rondreis Oost Java Bali.

Prijsindicatie

Vanaf € 625 per persoon bij 2 personen

Inbegrepen

Alle hotelovernachtingen in middenklasse hotels inclusief ontbijt, auto met chauffeur op Java 8 dagen, entreegelden bezienswaardigheden, tol en parkeergelden, open jeep van Wonosari naar Bromo op dag, nachttrekking Ijen met jeep en lokale gids, ferry van Java naar Bali

Niet inbegrepen

vliegtickets, optionele activiteiten, entreegelden bezienswaardigheden, camera/video fees, fooien, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven

Let op: de hierboven genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen en het aantal personen waarmee u reist, kan het tarief voor vervoer en verblijf soms lager of hoger uitvallen.