Hubungi Kami Melalui WhatsApp
Lovina · Lovina ·

Lovina

Rondreis Bali Nederlandse Gids

Informatie over Lovina

Aan de noordkust van Bali, op zo’n 3.5 uur rijden van het drukkere zuiden, vind je het gemoedelijke Lovina. Al sinds het begin van het toerisme op Bali is Lovina dé badplaats aan de noordkust, echter to nu toe is de plaats nooit groots ontdekt en heeft haar oorspronkelijke karakter redelijk weten te behouden. 

In tegenstelling tot de stranden in het zuiden van Bali, bestaat het strand van Lovina niet uit wit koraalzand, maar uit zwart lavazand. Wat wel gelijk is, is dat je er heerlijk aan het strand kunt vertoeven. De vredige atmosfeer, de kalme zee, de zwarte zandstranden en de palmbomen van Lovina maken dat dit een heerlijke plaats is om een paar dagen te spenderen. 

Activiteiten in de omgeving van Lovina

Lovina is vooral bekend vanwege de grote dolfijnenpopulatie die gedurende het hele jaar voor de kust hun maaltje bij elkaar vissen. Bij jouw hotel kun je  eenvoudig een dolfijnensafari boeken. Of wanneer je aan het strand loopt, zal het nooit lang duren voordat je wordt aangesproken door één van de lokale vissers die je graag de dieren laten zien. De tocht start al vroeg, nog vóór zonsopkomst wordt je aan het strand verwacht waar je aan boord van een lokale vissersboot de zee op gaat. Hoewel je nooit 100% zekerheid hebt, is de kans om de dieren te zien bij Lovina enorm groot. 

Aan het strand van Lovina kun je ook een prachtige zonsopkomst verwachten en wanneer je, bij helder weer, een vroege wandeling langs het strand gaat maken, heb je er zelfs kans om de vulkanen op Java aan de horizon te zien. 

Het achterland van Lovina is nog traditioneel en je vindt er prachtige ongerepte natuur en slapende dorpjes om te ontdekken. Je kunt gemakkelijk een fiets huren en er op uitgaan om dit zelf te ontdekken. Een auto is ook gemakkelijk te regelen en breng je bijvoorbeeld naar het boeddhistische Brahmavira Arama klooster met een miniatuur Borobudur. Je kunt ook naar de natuurlijke bron bij Banjar, waar je heerlijk kunt poedelen in het warme water en kunt genieten van de prachtige natuur rondom de bron. Of ga wandelen bji de bekende Git Git waterval of één van de minder bekende watervallen in de omgeving.